Лукашенко помилково назвав Україну Росією

До того він плутав між собою керівників сусідніх країн та дати заснування міст

Сьогодні, під час виступу президента Республіки Білорусь на Форумі регіонів в українському Житомирі, Лукашенко переплутав країни. Про це повідомляє видання Gazeta.ua.

"Знаєте, Володимире Олександровичу, ось цей майданчик регіонів Росії і безпосередні контакти керівників регіонів допомогли нам дійти вже до більше 6 мільярдів", - заявив він, звертаючись до президента України Володимира Зеленського, що стояв поруч.

Керівник України виправив колегу: "України, Олександр Григорович".

"Я злякався. Думав, невже я Володимир Володимирович сказав", - відреагував Лукашенко.

Це далеко не перша плутанина в устах президента Білорусі. У 2016 році, під час візиту у Мінськ російського керманича Путіна Лукашенко назвав його Дмитром Анатолійовичем, в той час як так звуть прем’єр-міністра РФ Медведєва. Ще раніше, у 2006 році він "відправив" знаменитого білоруського просвітника та першодрукаря Франциска Скорину у місто Санкт-Петербург (РФ): "Скорина був не тільки білорус, він жив і в Пітері та творив там, росіяни з гордістю про нього говорять". Хоча, насправді, Франциск Скорина жив в 1490-1541 роках, ніколи не бував на території тогочасної Московії, а місто Санкт-Петербург засноване в 1703 році.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарії" писав, що Лукашенко змінив Кримінальний кодекс Білорусі.