Головна Новини Політика зовнішня політика Волкер як парламентер повністю програв Медведчуку, - журналіст
commentss НОВИНИ Всі новини

Волкер як парламентер повністю програв Медведчуку, - журналіст

Політичний оглядач Олександр Фомін пояснив причини провалу спецпредставника Держдепартаменту США як парламентера

8 жовтня 2019, 15:51 comments2100
Поділіться публікацією:
Волкер як парламентер повністю програв Медведчуку, - журналіст

Діяльність колишнього спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера як парламентера не принесла жодних результатів для України. Про це пише політичний оглядач Олександр Фомін на сайті "Кореспондент", коментуючи новину про те, що 3 жовтня члени Палати представників США допитали Волкера в закритому режимі.

На думку Фоміна, все, чого добився Курт Волкер – це, в першу чергу, лобістські рішення, прийняті нібито в інтересах Петра Порошенка і в інтересах угоди з купівлі Україною американського ПТРК Javelin.

Розмірковуючи про причини провалу місії Волкера як парламентера, політичний оглядач підкреслює відсутність контактів на вищому рівні, а також риторику, характерну для американських "яструбів".

"Таких контактів на вищому рівні, як, скажімо, у Віктора Медведчука, у Волкера ніколи не було. А, як відомо, всі раунди переговорів з помічником президента РФ Владиславом Сурковим закінчилися нічим, у результаті російська сторона взагалі відмовилася від контактів з американським спецпредставником", — констатував журналіст.

Фомін нагадав, що Волкер намагався взяти участь в обміні полоненими між Києвом і "ЛДНР", але в цьому контексті повністю програв іншому переговірнику в особі Віктора Медведчука.

"Преса писала, що під час однієї із зустрічей з Сурковим американський дипломат передав йому список полонених, але ні до яких результатів цей жест так і не привів. Та й не міг привести, оскільки Сурков ніколи не займався питаннями ув'язнених і полонених. Тому такий крок швидше показав, що Волкер слабо розбирається "хто є хто" в українській та російській політиці", — пояснив автор.

На думку Олександра Фоміна, ближче до закінчення своєї каденції Курт Волкер все більше скидався на лобіста, що представляє в США інтереси екс-президента Порошенко, а також просуває інтереси американських збройових корпорацій. Так, журналіст нагадав повідомлення видання Politico від вересня 2019 року, в якому зазначалося, що американський виробник озброєння Raytheon тісно співпрацював з компанією BGR, де Волкер оформлений в якості старшого радника. Тоді журналісти запідозрили, що Волкер міг переслідувати особисті інтереси, агітуючи за надання Києву широкого асортименту зброї.

В результаті журналіст приходить до висновку, що діяльність Волкера і американських виробників зброї – взаємопов'язані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!