Головна Новини Політика зовнішня політика Луценко розкрив деталі своїх зустрічей з адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані
commentss НОВИНИ Всі новини

Луценко розкрив деталі своїх зустрічей з адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані

Луценко заявив, що вони з Джуліані обговорювали справу компанії Burisma

8 жовтня 2019, 17:59 comments2322
Поділіться публікацією:
Луценко розкрив деталі своїх зустрічей з адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів про деталі своїх зустрічей з особистим адвокатом президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані. Про це Луценко розповів в ефірі Радіо НВ.

Екс-глава ГПУ зазначив, що перша пропозиція від Джуліані зустрітися у США надійшла до нього наприкінці 2017 року "через одного підлеглого". За словами Луценка, він погодився на зустріч, оскільки мав "свій національний інтерес".

"З мого боку, чому я погодився — це було, з мого погляду, єдиним шляхом спробувати домогтися спільного слідства над грошима організованого злочинного угруповання [екс-президента України Віктора] Януковича, величезна частина з яких, за нашими даними, знаходиться в Сполучених Штатах Америки" , — повідомив він.

Відповідно до твердження Луценка, він дізнавався у Джуліані, "в які двері можна стукати", аби спільно з американськими органами заарештувати сім мільярдів доларів — суму, на яку урядом Януковича були розміщені українські облігації зовнішньої позики із зобов’язанням по виплаті одному з хедж-фондів США.

Луценко додав, що під час зустрічі на другий день візиту до США, вони з Джуліані обговорювали справу компанії Burisma, з якою пов’язаний син головного опонента Дональда Трампа на виборах в США 2020 року Джо Байдена.

Також Луценко заявив, що компанія Burisma була власністю колишнього міністра уряду Януковича [Миколи Злочевського], який, ймовірно, примушував підлеглих видавати ліцензії у невстановлений законом спосіб для власної фірми. Спочатку членом правління цієї компанії став екс-президент Польщі Квасневський, а невдовзі і син віце-президента Сполучених Штатів Америки Хантер Байден. Щомісяця вони як члени правління отримували достатньо значні кошти. Загальні виплати синові віце-президента Сполучених Штатів склали майже мільйон доларів.

Як стверджує екс-голова ГПУ, зустріч з Джуліані закінчилася його словами про те, що українське законодавство не дозволяє розслідувати можливий конфлікт між американською державою і екс-віце-президентом.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Держдеп заборонив послу США в ЄС свідчити про розмову Трампа із Зеленським.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!