Головна Новини Політика зовнішня політика Україна розраховує обговорити оновлення Угоди про асоціацію з ЄС до кінця року
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна розраховує обговорити оновлення Угоди про асоціацію з ЄС до кінця року

До кінця року Україна буде мати три можливості обговорити Угоду з ЄС

9 жовтня 2019, 02:35 comments1348
Поділіться публікацією:
Україна розраховує обговорити оновлення Угоди про асоціацію з ЄС до кінця року

Параметри роботи оновлення Угоди про асоціацію Україна-ЄС можуть бути конкретизовані до кінця 2019 року. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України — торговий представник України Тарас Качка, повідомляє "Укрінформ".

Качка розповів, що під час переговорів у Брюсселі піднімалося питання, яким чином вийти на оновлення Угоди про асоціацію, адже цей документ передбачає періодичний перегляд.

"Нам дуже цікаво зрозуміти позицію Євросоюзу, наскільки вони налаштовані на цю роботу, і наскільки вони готові її прискорити. Те, що ми бачимо сьогодні – це дуже конструктивне ставлення. Ми будемо говорити про модальності, умовах, про календарі такої роботи вже цієї осені", — сказав Качка.

За словами заступника міністра, Україна матиме три можливості обговорити з європейськими партнерами Угоди та оновлення сформувати порядок денний двосторонніх відносин на наступні кілька років.

Першу таку можливість Україна отримає в рамках Комітету асоціації, який відбудеться на початку листопада, другу — в середині листопада ході засідання Комітету асоціації в торговельному складі, і в грудні поточного року має відбутися Рада асоціації Україна-ЄС.

 Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Євросоюз погодив ратифікацію угоди про асоціацію України та ЄС з урахуванням умов Нідерландів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ukrinform.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!