Головна Новини Політика зовнішня політика "На нормандської зустрічі не будуть прийняті компроміси", - Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

"На нормандської зустрічі не будуть прийняті компроміси", - Зеленський

За словами Зеленського, головним для України залишається завершення війни

10 жовтня 2019, 18:36 comments1777
Поділіться публікацією:
"На нормандської зустрічі не будуть прийняті компроміси", - Зеленський

Сьогодні, 10 жовтня, президент України Володимир Зеленський на прес-марафоні повідомив, що під час зустрічі в нормандському форматі не підтримає компромісні рішення, які загрожують настроїв в Україні. Про це повідомляє РБК-Україна.

Як повідомив президент, для України головним пріоритетом є припинення війни. Незважаючи на це, рішення, які будуть загрожувати українцям, прийняті не будуть.

"Я хотів би вірити в краще, що за столом у нормандському форматі будуть люди, які будуть підтримувати українську позицію. Але ми повинні усвідомлювати, яким би не був тиск. Рішення щодо компромісів, які будуть загрожувати настроям у країні або незалежності України — такі рішення приймати я не збираюся. Що там буде, яка стратегія переговорів, та з яким настроєм прийдуть лідери за стіл — цього я не знаю. Також, чи вони за Україну, чи за свої бізнес відносини з РФ — не можу сказати", — сказав Зеленський.

Також президент підтвердив, що західні партнери втомилися від питання України.

"Відчувається втома — це правда. Є втома від цього питання. Але, все ж ми інша команда, новий президент. І це новий поштовх до того, щоб обговорювати це питання, щоб не було послаблення санкцій. Є тиск на їхні західний бізнес, і я розумію, чому це відбувається. За 5 років стомлення я знаю, що велике. Мені здається, що лідери європейських країн тримаються", — повідомив Зеленський.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Зеленський назвав умову відмови від "формули Штайнмаєра".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!