Головна Новини Політика зовнішня політика Українські силовики підтримують різні табори на виборах в США, — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські силовики підтримують різні табори на виборах в США, — ЗМІ

Керівництво різних силових відомств України діє на підтримку кандидатів в президенти США як від Демократичної, так і Республіканської партії

11 жовтня 2019, 18:12 comments1751
Поділіться публікацією:
Українські силовики підтримують різні табори на виборах в США, — ЗМІ

Так, дипломати табору Демократичної партії за підтримки мецената Джорджа Сороса активно використовували тему боротьби з корупцією в Україні. Створення Національного антикорупційного бюро просувала посол США в Україні Марі Йованович, відзначають "Українські новини".

Частиною цієї кампанії, за даними ЗМІ, було створення різних громадських антикорупційних організацій і підтримка групи народних депутатів на чолі з Сергієм Лещенком. Крім того, помітне місце в Україні зайняв експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі, у якого є давні близькі контакти з демократами.

Журналісти стверджують, що саме НАБУ зіграло ключову роль в дискредитації Дональда Трампа під час виборів 2016 року. З подачі відомства була оприлюднена "амбарна книга" Партії регіонів зі згадкою глави його виборчого штабу Пола Манафорта. Однак не було згадки про Грега Крейга, який співпрацював з адміністрацією Барака Обами.

При цьому глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький передав в Генпрокуратуру докази втручання глави НАБУ Артема Ситника в американські вибори. Холодницька підтримав і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

На початку 2019 року тодішній генпрокурор Юрій Луценко звинуватив Йованович у втручанні в його розслідування справ про корупцію. А вже в серпні він сказав, що в "амбарний книзі" немає підпису Манафорта. Але там є підписи близького бізнес-партнера Ігоря Коломойського Євгена Геллера. У зв'язку з цим журналісти припустили, що Луценко "грає" на стороні республіканців і натякає на можливі потенційні зв'язки Коломойського з демократами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!