Головна Новини Політика зовнішня політика Франція проти вступу в ЄС двох країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція проти вступу в ЄС двох країн

На думку французьких властей, у цих країн недостатній прогрес у проведенні реформ

12 жовтня 2019, 08:30 comments11358
Поділіться публікацією:
Франція проти вступу в ЄС двох країн

Франція буде блокувати переговори про вступ Північної Македонії та Албанії в ЄС. Про це повідомили дипломатичні джерела в Брюсселі.

Париж вважає, що у цих двох країн недостатній прогрес у проведенні реформ, проведення яких вважається передумовою для членства в Євросоюзі.

Джерела зазначили, що Франція вже висунула умовою своєї згоди на вступ цих двох західнобалканських країн ЄС докорінну реформу процесу прийому нових членів спільноти.

Крім того, Париж вважає занадто  "технічним" нинішній процес прийому нових членів, що серйозно ускладнює його зупинку в разі небажаного розвитку ситуації.

У той же час в Берліні посилаються, зокрема, на рішення Європейської Комісії, яка визнала, що уряд в Тирані і Скоп'є виконали умови для початку переговорів про вступ в ЄС.

"Албанія і Північна Македонія виконали всі необхідні реформи для початку переговорів про вступ в Євросоюз", — йдеться в заяві Єврокомісії.

Нагадаємо,  діючий лідер Франції Еммануель Макрон провів зустріч із героїчним політв'язням Кремля Олегом Сенцової в Страсбурзі.

     



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!