Головна Новини Політика зовнішня політика Провокація і пропаганда: Меджліс відреагував на візит кримських депутатів до Туреччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Провокація і пропаганда: Меджліс відреагував на візит кримських депутатів до Туреччини

«Депутати» з Криму в Стамбулі зустрілися з Ердоганом

14 жовтня 2019, 14:53 comments1674
Поділіться публікацією:
Провокація і пропаганда: Меджліс відреагував на візит кримських депутатів до Туреччини

Включення до складу російської делегації для поїздки на саміт у Стамбул 11-12 жовтня незаконно обраних в Державну Думу Росії "депутатів" з анексованого Криму є провокацією Кремля.

"Факт перебування у складі офіційної делегації Державної Думи Російської Федерації "депутатів Державної Думи", незаконно обраних на тимчасово окупованій території України..., може сприйматися як ігнорування організаторами даної Конференції позиції ООН, Європейського Союзу, Ради Європи, ОБСЄ, ПАЧЕС та інших міжнародних організацій, що підтримують суверенітет і територіальну цілісність України на всій її території в рамках міжнародно-визнаних кордонів", — сказано в заяві Меджилісу кримськотатарського народу, яку оприлюднив голова Меджлісу Рефат Чубаров.

Чубаров зазначив, що українське суспільство сприйняло "як прикре непорозуміння" подання президенту Туреччини Реджепа Тайипу Ердогану "депутатів" з Криму.

"Громадяни України справедливо оцінюють подібні провокаційні хитрощі російської влади як спроби залучення світових лідерів і відомих політичних і громадських діячів в легітимізацію спроби анексії Криму і виправдання скоєних російською окупаційною владою злочинів проти українського і кримськотатарського народів", — підкреслив глава Меджлісу.

Крім того, за словами Чубарова, Росія намагається нашкодити довірчим відносинам між Україною і Туреччиною, яка виступає за територіальну цілісність України.

"Російська пропагандистська машина намагається створити навколо провокації... інформаційну завісу нібито визнання Туреччиною незаконної анексії Криму", — йдеться в заяві.

Чубаров наголосив, що "Меджліс кримськотатарського народу виходить з того, що лише примушення Росії до міжнародного права поверне мир і стабільність у Чорноморському регіоні, забезпечить територіальну цілісність і суверенітет України, захистить права і свободи кримськотатарського народу".


Як повідомляв сайт "Коментарі", кримські "депутати" Наталія Поклонська і Руслан Бальбек відвідали російсько-турецький форум у Стамбулі. Їх представили президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану. У МЗС України були обурені участю Поклонської і Бальбека в даному заході.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!