ОПЗЖ вважає, що парламент сьогодні повинен прийняти необхідні закони для встановлення миру

«Опозиційна платформа – За життя» вважає, що конфлікт на Донбасі потрібно вирішувати тільки мирним шляхом і відповідно з Мінськими угодами

"Опозиційна платформа – За життя" зробила заяву в якій пояснила, що загравання з радикалами і відсутність реального просування в питанні встановлення миру на сході України ховає рейтинг влада.

Відзначається, що нові соцопитування свідчать про те, що глава держави та уряд втрачають довіру і підтримку українців тому, що не здатні відновити мир, що є головним завданням для всіх гілок влади. Головний шлях до цієї мети – прямі переговори з учасниками конфлікту і реалізація Мінських угод".

"В умовах кризи влади, коли президент і його уряд фактично прогинаються під націоналістів, радикалів і колишнього президента країни Петра Порошенка, коли прем'єр - міністр Гончарук бере участь в акціях з символікою, яка не відповідає ідеології України, єдиним провайдером змін може бути Верховна Рада України. Від парламенту залежить ухвалення закону про вибори, про амністію, введення в силу закону про особливий статус Донбасу, внесення змін до Конституції України. Виконати волю народу і повернути світ в Україну вимагають більше 70% наших співгромадян", - йдеться в заяві.

"Опозиційна платформа – За життя" вважає, що відмова від виконання Мінських угод, будівництво фейкової стіни імені Порошенко – Яценюка, яка ізолює українців один від одного, – це і є справжні "капітуляція" і "зрада", а от виконання Мінських угод, які визнані безальтернативними у всьому світі, –основний шлях до миру і розвитку України, утвердження її на світовій арені як надійного і прогнозованого партнера. "Сильні держави не розкидаються своїми територіями і, а також, що найважливіше, своїм народом", - наголошується в заяві.

"Опозиційна платформа – За життя" наполягає на тому, що мир на Донбасі повинен бути вирішений шляхом виконання Мінських угод. В Верховній Раді ми готові підтримувати всі законопроекти, спрямовані на встановлення миру, і закликаємо до виконання волі більшості українців все парламентські сили. Вважаємо за необхідне відкрити можливість для мирного процесу на Донбасі шляхом негайного прийняття необхідних законів", - пообіцяли у другий за чисельністю парламентської силі.