Головна Новини Політика зовнішня політика ОПЗЖ вважає, що парламент сьогодні повинен прийняти необхідні закони для встановлення миру
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЗЖ вважає, що парламент сьогодні повинен прийняти необхідні закони для встановлення миру

«Опозиційна платформа – За життя» вважає, що конфлікт на Донбасі потрібно вирішувати тільки мирним шляхом і відповідно з Мінськими угодами

15 жовтня 2019, 10:25 comments1750
Поділіться публікацією:
ОПЗЖ вважає, що парламент сьогодні повинен прийняти необхідні закони для встановлення миру

"Опозиційна платформа – За життя" зробила заяву в якій пояснила, що загравання з радикалами і відсутність реального просування в питанні встановлення миру на сході України ховає рейтинг влада.

Відзначається, що нові соцопитування свідчать про те, що глава держави та уряд втрачають довіру і підтримку українців тому, що не здатні відновити мир, що є головним завданням для всіх гілок влади. Головний шлях до цієї мети – прямі переговори з учасниками конфлікту і реалізація Мінських угод".

"В умовах кризи влади, коли президент і його уряд фактично прогинаються під націоналістів, радикалів і колишнього президента країни Петра Порошенка, коли прем'єр — міністр Гончарук бере участь в акціях з символікою, яка не відповідає ідеології України, єдиним провайдером змін може бути Верховна Рада України. Від парламенту залежить ухвалення закону про вибори, про амністію, введення в силу закону про особливий статус Донбасу, внесення змін до Конституції України. Виконати волю народу і повернути світ в Україну вимагають більше 70% наших співгромадян", — йдеться в заяві.

"Опозиційна платформа – За життя" вважає, що відмова від виконання Мінських угод, будівництво фейкової стіни імені Порошенко – Яценюка,  яка ізолює українців один від одного, – це і є справжні "капітуляція" і "зрада", а от виконання Мінських угод, які визнані безальтернативними у всьому світі, –основний шлях до миру і розвитку України, утвердження її на світовій арені як надійного і прогнозованого партнера. "Сильні держави не розкидаються своїми територіями і, а також, що найважливіше, своїм народом", — наголошується в заяві.

"Опозиційна платформа – За життя" наполягає на тому, що мир на Донбасі повинен бути вирішений шляхом виконання Мінських угод. В Верховній Раді ми готові підтримувати всі законопроекти, спрямовані на встановлення миру, і закликаємо до виконання волі більшості українців все парламентські сили. Вважаємо за необхідне відкрити можливість для мирного процесу на Донбасі шляхом негайного прийняття необхідних законів", — пообіцяли у другий за чисельністю парламентської силі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!