Головна Новини Політика зовнішня політика Прокуратура Панами закрила кримінальну справу проти Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокуратура Панами закрила кримінальну справу проти Порошенка

Прокурор Панами розібрався з вмістом кримінальної справи та прийняв рішення про його закриття

16 жовтня 2019, 13:38 comments2307
Поділіться публікацією:
Прокуратура Панами закрила кримінальну справу проти Порошенка

Прокуратура Панами закрила кримінальну справу проти п'ятого президента України Петра Порошенка, не знайшовши підстав для притягнення його до відповідальності. Про це розповів адвокат Порошенко Ілля Новіков.

За словами Новикова, в заяві Першої спеціалізованої прокуратури по боротьбі з організованою злочинністю Панами йде мова про те, що компанії, нібито пов'язані з Порошенком, здійснювали легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом.

Він зазначив, що цією заявою були долучені особисті показання Портнова, і той стверджував, що прокуратура Панами повинна розслідувати ці нібито злочину.

Також він розповів про те, що прокуратура Панами дійсно проводила розслідування.

"Була проведена перевірка даних, які надав Портнов, 2-х місяців було достатньо для того, щоб прокурор розібрався з змістом цієї справи та ухвалив рішення про закриття справи", — розповів Новіков.

Адвокат наголосив, що рішення базується на тому, що в Україні розслідується кримінальне провадження, відкрите за заявою Портнова, а також вказується, що в заяві заявника не були відзначені факти, які б свідчили про причетність компаній до будь-яких незаконних дій.

Як повідомляли "Коментарі", 6 серпня ДБР відкрило кримінальне провадження щодо можливої організації колишнім президентом України Петром Порошенко незаконного переправлення осіб через держкордон під час поїздки на Мальдіви в 2018 році.

1 серпня в ДБР зареєстровано кримінальне провадження, фігурантами якого можуть стати люди з оточення Петра Порошенка. Справа стосується операцій з валютою, яка перераховувалася з Укроборонпрому на офшорні компанії. Для здійснення подібної схеми, вважає адвокат, правління Нацбанку 19 січня 2016 року скасувало акти НБУ про валютний контроль зовнішньоекономічних операцій, встановивши, що платежі Укроборонпрому в офшори можуть проходити передоплатою, без валютного контролю НБУ і без обмежень суми.

Нагадаємо, раніше Портнов заявляв, що Порошенко знімав в день по одному мільйону доларів США готівкою, а також, що він зі своєю командою доб'ється арешту всього майна, яке є у п'ятого президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!