Головна Новини Політика зовнішня політика ЄСПЛ визнав, що люстрація в Україні порушила права звільнених чиновників
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄСПЛ визнав, що люстрація в Україні порушила права звільнених чиновників

Євросуд ухвалив виплатити компенсації люстрированным чиновникам

17 жовтня 2019, 12:54 comments2198
Поділіться публікацією:
ЄСПЛ визнав, що люстрація в Україні порушила права звільнених чиновників

Європейський суд з прав людини вважає, що закон про люстрацію в Україні порушив права звільнених чиновників.

ЄСПЛ встановив, щоб були порушені статті 6 § 1 (право на справедливий суд) Європейської конвенції з прав людини у зв'язку з занадто тривалим розглядом справ трьох перших заявників на національному рівні, і порушена стаття 8 (право на повагу до приватного життя) Конвенції по всіх п'яти заявників.

Також зазначається, що право 3-х заявників на справедливий суд протягом розумного строку було порушено, тому, що судові процедури по їх звільненнях вже йдуть більше чотирьох з половиною років і досі не завершені.

Також ЄСПЛ зазначив, що закон про очищення влади застосовується до дуже широкого кола осіб і це призвело до звільнення заявників тільки на тій підставі, що вони займали посади на держслужбі протягом більш ніж року під часи президентства Віктора Януковича, або на підставі зайняття посад в партії до 1991 року.

Нагадаємо, раніше в Верховну Раду був внесений законопроект про розширення люстрації. Пропонується включити до списку осіб, які підпадають під дію документа, президента, народних депутатів, голови Верховної Ради, його першого заступника та заступників, а також членів Вищої ради юстиції. Крім того, люстрацію пропонується розширити на усі інші посадові та службові особи, включаючи виборчі посади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!