Головна Новини Політика зовнішня політика Прокурор Кулик фігурує в скандалі "Украіногейт", але продовжує залишатися в ГПУ, - Дмитро Співак
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокурор Кулик фігурує в скандалі "Украіногейт", але продовжує залишатися в ГПУ, - Дмитро Співак

На думку громадського діяча Дмитра Співака, президент Володимир Зеленський повинен якомога швидше знайти вихід із ситуації з найменшими репутаційні втратами для України, зокрема, розібравшись з присутністю Костянтина Кулика в своїй команді

19 жовтня 2019, 11:30 comments3814
Поділіться публікацією:








Прокурор Кулик фігурує в скандалі "Украіногейт", але продовжує залишатися в ГПУ, - Дмитро Співак

Скандал під назвою "Україногейт", що розгорівся у США, є втягуванням України у вкрай неприємну ситуацію, яка може боляче вдарити по іміджу нашої країни. При цьому прокурор Костянтин Кулик, який є одним із фігурантів скандалу, з якихось причин продовжує залишатися в лавах Генеральної прокуратури України. Про це заявив керівник платформи "Національна стратегія розвитку" Дмитро Співак, пише видання "ГолосУА".

Громадський діяч нагадав, що "Україногейт" розгорівся після зустрічі екс-генпрокурора Юрія Луценка та його ставленика Костянтина Кулика з адвокатом Дональда Трампа Рудольфом Джуліані. В США підозрюють, що останньому українські прокурори нібито передавали документи, здатні компрометувати основного суперника чинного глави Білого дому Джо Байдена. Повідомляється, що в документах йшлося про те, що син Байдена Хантер кілька років входив до наглядової ради газодобувної компанії Burisma, що працює на українському ринку.

Співак наголошує, що в авторитетній The New York Times вийшла стаття про Кулика, якого прямо звинувачують у фактичній змові і зборі компромату на Байдена і тодішнього посла США в Україні Марі Йованович на прохання наближених. Причому у матеріалі наголошується, що Кулик продовжує працювати в новій команді президента Зеленського. Генпрокуратуру України фактично звинуватили у втручанні у вибори президента США.

"Мені зрозуміло, чому Кулик і Луценко в приватному порядку підготували досьє на сина екс-віце-президента США Хантера Байдена – вони хотіли сподобатися Трампу і зберегти свої "теплі" місця в Генпрокуратурі. Луценку це не вдалося і його звільнили. Але мені не зрозуміло, чому в прокуратурі залишається Кулик? Це незрозуміло і журналістам Нью-Йорк Таймс. Сподіваюся, новий прокурор Рябошапка усуне цю кричущу невідповідність", — говорить Дмитро Співак.

Мало того, громадський діяч вказує на появу в цій історії екс-нардепа Андрія Деркача, який в ході прес-конференції звинуватив Джо Байдена в отриманні ним хабаря від компанії Burisma в сумі близько $1 млн.

"Одному мені здається дивним, що спочатку Деркач в Україні виступає з якимись звинуваченнями на адресу Байденів, а потім його слова майже дослівно повторює приватна особа, адвокат Трампа Рудольф Джуліані в США?", — говорить Дмитро Співак.

За його словами, замість того, щоб займатися особистими справами Байденів, українським політикам варто було б створити тимчасову слідчу комісію в парламенті і зайнятися розслідуванням діяльності Кулика, Луценка, Деркача та інших українських діячів, які в приватному порядку підживлюють документами так званий американський "Украиногейт". Українському ж президенту, за словами Співака, слід знайти вихід із ситуації.

Також, за словами Співака, наслідком подібних політичних ігрищ може стати відтік закордонних інвестицій з України, так як ситуація навколо компанії "Burisma" відлякала іноземних інвесторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!