Президент Польщі розказав, чого хоче від відносин з Україною

Польща підтримує європейські прагнення України та відновлення її територіальної цілісності

Президент Польщі Анджей Дуда в ефірі телеканалу Trwam і радіо Maryja заявив, що не очікує у відносинах з Україною "нічого більшого, крім правди".

Дуда зазначив, що між Україною і Польщею є деякі проблеми, що випливають з історичного минулого, і вони хочуть поговорити про ці проблеми, тому що, відносини між країнами можуть бути побудовані тільки на основі правди – як міждержавні, так і політичні та міжособистісні.

Польський президент підкреслив, що вважає згоду України на відновлення ексгумації важливим кроком нової влади.

"Я радий цьому, тому що особисто обговорив проблему з президентом Зеленським і сказав, що для мене це така важлива річ для відновлення наших відносин і того, щоб ми могли спокійно говорити щодо різних питань", - додав він.

Також Дуда додав, що Польща підтримує європейські прагнення України та відновлення її територіальної цілісності.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Україна дозволила Польщі проводити ексгумацію. Це сталося після візиту до Польщі Володимира Зеленського, під час якого він заявив про готовність скасувати мораторій на пошуково-ексгумаційні роботи.

Згідно з умовами, представлених українською стороною, ексгумації повинні проводитися українськими дослідниками спільно з польськими експертами після виконання необхідних формальностей.