Головна Новини Політика зовнішня політика Загороднюк повідомив про повний перезапуск відносин України із НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Загороднюк повідомив про повний перезапуск відносин України із НАТО

За словами Загороднюка, у рамках нового формату усі існуючі програми співпраці України та НАТО будуть зведені у одну програму

25 жовтня 2019, 17:58 comments2146
Поділіться публікацією:
Загороднюк повідомив про повний перезапуск відносин України із НАТО

Міністр оборони Андрій Загороднюк анонсував рішення Північноатлантичного альянсу та України про новий формат відносин, який буде ухвалений ближчим часом. Про це він заявив на зустрічі із журналістами наприкінці візиту до штаб-квартири НАТО.

Загороднюк підкреслив, що домовленість про це була досягнута під час візиту, тому її документальне оформлення ще не завершене. Наступного тижня, під час візиту Північноатлантичної ради до України це  рішення також ще не буде документально затверджуватися.

Міністр додав, що документ буде, але вони не встигнуть його до наступного тижня зробити, тому розраховують, що перші документи будуть підписані уже цього року.

 За словами Загороднюка, у рамках нового формату усі існуючі програми співпраці України та НАТО будуть зведені у одну програму.

Міністр оборони заявив, що НАТО запровадило підхід "одна країна — один план", тому підтримка України буде надаватися в рамках однієї програми. Україна буде першою країною, яка буде рухатися за цим підходом.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Міноборони розробляє нову концепцію територіальної оборони. Загороднюк вказав, що в розробці документа буде врахований досвід естонських колег. Український міністр також повідомив, що домовився про обмін досвідом та інформацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!