Головна Новини Політика зовнішня політика Закон про позбавлення депутатів-прогульників виплат опублікований в "Голосі України"
commentss НОВИНИ Всі новини

Закон про позбавлення депутатів-прогульників виплат опублікований в "Голосі України"

Позбавляти виплат почнуть з 1 листопада

29 жовтня 2019, 11:37 comments1457
Поділіться публікацією:
Закон про позбавлення депутатів-прогульників виплат опублікований  в "Голосі України"

В офіційному виданні парламенту "Голос України" сьогодні був опублікован  законопроект про позбавлення народних обранців виплат через прогули.

Цей закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію з 1 числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

У тексті закону зазначається, що, якщо нардеп  протягом календарного місяця та протягом однієї чергової сесії парламенту без поважних причин не бере участь більш ніж в 30% голосувань, при прийняття рішень ВРУ на пленарних засіданнях ВРУ. або в більш ніж 50% засідань комітету ВРУ, до складу якого він обраний, такому народному обранцю не відшкодовуються витрати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць.

Також наголошується, що інформація про участь народного депутата не менше 70% голосувань при прийнятті рішень парламенту на кожному пленарному засіданні є підставою для нарахування заробітної плати за час участі в пленарних засіданнях.

Як повідомляло видання "Коментарі", 16 жовтня Верховна Рада прийняла законопроект №1035-2, який передбачає позбавлення  виплат для депутатів за прогули. На підтримку проекту закону проголосували 265 нардепів. Законопроект був прийнятий у другому читанні і є альтернативою попереднього, зареєстрованого під №1035.

Також наголошується, що інформація про участь народного депутата не менше 70% голосувань при прийнятті рішень парламенту на кожному пленарному засіданні є підставою для нарахування заробітної плати народному депутату за час участі в пленарних засіданнях.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!