Головна Новини Політика зовнішня політика За кнопкодавство будуть штрафувати , названа сума
commentss НОВИНИ Всі новини

За кнопкодавство будуть штрафувати , названа сума

За неперсональне голосування пропонують карати штрафом від трьох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

29 жовтня 2019, 12:59 comments2509
Поділіться публікацією:
За кнопкодавство будуть штрафувати , названа сума

Сьогодні народні обранці прийняли в першому читанні проект закону, який вводить відповідальність за неперсональне голосування. Проект закону (№2148) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України" підтримали 287 парламентарів.

За неперсональне голосування законопроектом пропонується встановити штраф у розмірі від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 51 до 85 тисяч гривень).

Автором даного проекту закону був перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Крім того, на сьогоднішньому засіданні парламентарії підтримали законопроект про введення кримінальної відповідальності народних депутатів за кнопкодавство, авторами якого були представники "Опозиційної платформи — За життя" Василь Німченко, Нестор Шуфрич і Вадим Рабінович.

Згідно з статтею № 216 КПК, досудове розслідування такого правопорушення будуть проводити слідчі органів ДБР, покарання за повторне кнопкодавство передбачатиме до двох років позбавлення волі.

Документ набуде чинності на наступний день після офіційного опублікування.

Як повідомляло видання "Коментарі", раніше депутати неодноразово намагалися прийняти закони який введе покарання за кнопкодавство, але підтримки у парламентаріїв вони не знаходили. Так, у 2018 році Леонід Ємець вніс проект закону №8461 яким пропонував карати за неперсональне голосування депутатів на строк від трьох до семи років в'язниці і штрафувати на 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також ми писали про те, що президент запропонував внести зміни до Конституції, що дозволяють позбавити депутата мандата за рішенням суду. Без повноважень залишаться кнопкодави і ті, хто прогуляв третину засідань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!