Головна Новини Політика зовнішня політика У центрі Києва замість гігантської руки з'явилася нова скульптура
commentss НОВИНИ Всі новини

У центрі Києва замість гігантської руки з'явилася нова скульптура

Автором проекту став Олексій Золотарьов, який здобув перемогу в конкурсі від Українського кризового медіа-центру для експозиції "Ціна свободи"

30 жовтня 2019, 09:31 comments3768
Поділіться публікацією:
У центрі Києва замість гігантської руки з'явилася нова скульптура

У центрі Києва замість гігантської синьою руки, яка була на бульварі Тараса Шевченка, з'явилася нова скульптура під назвою "Протистояння". Про це розповіла директор департаменту культури Діана Попова.

За її словами, автор скульптури намагався візуально оформити почуття внутрішнього напруження, конфлікту і нереальної сили, яка не піддається контролю мозку.

“Головним сенсом життя залишається щось, що вище навіть за пам'ять. Цим змістом, що утримує на поверхні, є усвідомлення себе вільним", — зазначила вона.

Як повідомляло видання "Коментарі", 9 серпня в центрі Києва зник незвичайний арт-об'єкт — гігантська синярука. Скульптуру не вкрали, а вона була просто демонтувала за закінчення строку договору.

"Синя рука" була встановлена тимчасово і простояла в центрі столиці з кінця вересня минулого року.

Нагадаємо, що в Києві відкрили пам'ятник "Ждуну", який символізує очікування якісних комунальних послуг.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія CD Land придбала у голландської художниці Маргріт ван Бріфорт права на використання бренду "Ждун" в Росії та СНД.

Ждуном називають скульптуру Бріфорт під назвою Homunculus Loxodontus, встановлену на лавочці біля Нідерландського Лейденського університету. Робота присвячена всім пацієнтам, хто очікує прийому до лікаря. У січні 2017 року Ждун став популярним мемом в інтернеті.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!