Головна Новини Політика зовнішня політика "Газпром готовий постачати газ українській стороні за значно нижчою ціною" - Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

"Газпром готовий постачати газ українській стороні за значно нижчою ціною" - Путін

Путін заявив, що Росія готова до конструктивної роботи, щодо прокачування газу через Україну

30 жовтня 2019, 22:47 comments3655
Поділіться публікацією:
"Газпром готовий постачати газ українській стороні за значно нижчою ціною" - Путін

Президент РФ Володимир Путін на пресконференції з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном заявив, що Росії та Україні необхідно обнулити взаємні претензії щодо газової суперечки, при цьому "Газпром" готовий постачати газ українській стороні за значно нижчою ціною, ніж вона платить зараз. Про це повідомляє ТАСС.

"Питання виключно в сфері суперечок арбітражного характеру, на наш погляд, абсолютно абсурдних, коли, наприклад, 7 млрд дол. намагаються пред'явити через українські суди "Газпрому" до виплати за те, що він займає монопольне місце на транзитному ринку. Хоча "Газпром" нічого не транзитує, транзитують українські компанії. Це просто абсурд! Те ж саме і в Стокгольмі", — зазначив російський лідер.

Також Путін повідомив, що Росія готова до конструктивної роботи і з прокачування газу через Україну, і  також поставка газу в Україну буде зі значним зниженням ціни на відміну від тієї, яку Україні отримує сьогодні.

Крім того, Путін зазначив, що тристоронні газові переговори, за оцінкою РФ, пройшли конструктивно.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в Єврокомісії розчаровані результатом тристоронніх переговорів щодо газу. За словами Шефчовича, він на всіх зустрічах з приводу поставок газу нагадує партнерам, що час спливає.

Віцепрезидент Єврокомісії повідомив, що він закликав кожного за столом переговорів бути якомога конструктивнішими. Але результат переговорів його розчарував. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tass.ru/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!