Головна Новини Політика зовнішня політика Україна хоче зобов'язати РФ платити за відновлення Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна хоче зобов'язати РФ платити за відновлення Донбасу

Міністр вважає, що українці не повинні платити за відновлення Донбасу

1 листопада 2019, 11:15 comments2044
Поділіться публікацією:








Україна хоче зобов'язати РФ платити за відновлення Донбасу

Після закінчення конфлікту на Сході України, Російська Федерація зобов'язана буде виплатити нашій країні репарації. Таку думку висловив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Політик зазначив, що Росія спочатку повинна повернути Україні її території, а тільки після цього можна буде говорити про те, як ми будемо вкладати кошти і відновлювати цей регіон.


"Кабмін має намір відновлювати поки виключно підконтрольні йому території Донбасу", — сказав політик, додавши, що українці не повинні платити за відновлення непідконтрольних територій. Про те, яку суму повинна виплатити Росія, міністр не назвав.

Раніше ми писали про те, що колишній президент України Леонід Кравчук вважає, що глава держави Володимир Зеленський повинен вимагати створення міжнародного спецфонду для відновлення Донбасу.

Як повідомляло видання "Коментарі", заступник голови ВП Сергій Трофімов заявляв про те, щоб звести знищені або пошкоджені дома Донбасу, а також привести в порядок дороги і підприємства потрібно, як мінімум, 372 млн євро — близько 10 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що представник генсека ООН Стефан Дюжаррик закликав фінансових донорів зібрати 52 мільйони доларів на гуманітарну допомогу Донбасу до початку зими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!