МЗС викликав посла Франції через звинувачення Макрона на адресу українців

Посол сказав, що слова «вирвані з контексту»

Міністерство закордонних справ викликало посла Франції в Україні Етьєна де Понсена у зв'язку з висловлюваннями президента Еммануеля Макрона про "українські банди" мігрантів, повідомляє УНН.

"Посол Франції відзначив, що претензій до громадян України, які подорожують Францією, у французької сторони немає. Відтак, слова Е.Макрона, які стосувалися проблематики міграції та законного працевлаштування, були висмикнуті з контексту", - сказала речник МЗС України Катерина Зеленко.

За її словами, українська та французька сторони підтвердили повне взаєморозуміння і співпрацю в реалізації домовленостей про пересування громадян обох країн.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон, коментуючи проблему нелегальної міграції журналу Valeurs Actuelles, сказав: "Я віддаю перевагу легальним іммігрантам з Гвінеї або Кот-Д'івуару замість нелегальних українських або болгарських банд".

Ці слова викликали критику на адресу французького лідера. Його звинуватили у намаганні заручитися підтримкою частини електорату ультраправої Марін Лепен на президентських виборах 2022 року.