Головна Новини Політика зовнішня політика МЗС викликав посла Франції через звинувачення Макрона на адресу українців
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС викликав посла Франції через звинувачення Макрона на адресу українців

Посол сказав, що слова «вирвані з контексту»

1 листопада 2019, 19:46 comments2140
Поділіться публікацією:
МЗС викликав посла Франції через звинувачення Макрона на адресу українців

Міністерство закордонних справ викликало посла Франції в Україні Етьєна де Понсена у зв'язку з висловлюваннями президента Еммануеля Макрона про "українські банди" мігрантів, повідомляє УНН.

"Посол Франції відзначив, що претензій до громадян України, які подорожують Францією, у французької сторони немає. Відтак, слова Е.Макрона, які стосувалися проблематики міграції та законного працевлаштування, були висмикнуті з контексту", — сказала речник МЗС України Катерина Зеленко.

За її словами, українська та французька сторони підтвердили повне взаєморозуміння і співпрацю в реалізації домовленостей про пересування громадян обох країн.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон, коментуючи проблему нелегальної міграції журналу Valeurs Actuelles, сказав: "Я віддаю перевагу легальним іммігрантам з Гвінеї або Кот-Д'івуару замість нелегальних українських або болгарських банд".

Ці слова викликали критику на адресу французького лідера. Його звинуватили у намаганні заручитися підтримкою частини електорату ультраправої Марін Лепен на президентських виборах 2022 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!