Головна Новини Політика зовнішня політика Стали відомі позовні вимоги «Нафтогазу» до «Газпрому» в новому арбітражі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі позовні вимоги «Нафтогазу» до «Газпрому» в новому арбітражі

Україна буде вимагати перегляд тарифу передбаченого в контракті

5 листопада 2019, 07:34 comments2013
Поділіться публікацією:
Стали відомі позовні вимоги «Нафтогазу» до «Газпрому» в новому арбітражі

Виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" оприлюднив позовні вимоги компанії  до російського "Газпрому" в новому арбітражі.

"За нашими позовними вимогами в новому арбітражі. Перше і найголовніше, ми вимагаємо переглянути транзитний тариф", — сказав він.

Вітренко зазначив, що попередній арбітраж не розглядав питання перегляду тарифу по суті, а лише визнав, що запит на перегляд тарифу відправлений "Нафтогаз" в 2009 році не відповідав формальним вимогам.

Як повідомляло видання "Коментарі", НАК "Нафтогаз України" направив на новий позов проти "Газпрому" в Стокгольмський арбітраж. Робота над позовом велася протягом трьох місяців. Обсяг документа склав понад 500 сторінок. Крім того, за словами представників компанії, до "Заявою про захист і зустрічні позовні вимоги" додаються звіти експертів і свідчення свідків.

Нагадаємо, російський монополіст повинен залишається "Нафтогазу" три мільярди доларів, які компанія сподівається отримати в наступному році. А вже в 2021 має намір почати новий арбітражний процес.

5 листопада виконавчий директор "Нафтогазу" заявив, що Росія відмовляється продавати газ за ціною, встановленою арбітражем, поки не буде відновлений "баланс у відносинах".

Згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу, Україна могла купувати в РФ газ за встановленими судом таксами. Україна постійно направляла заявки на постачання російського газу, але отримувала відмови.

Як повідомляло видання "Коментарі", 29 жовтня Брюсселі завершилися тристоронні консультації Росії, ЄС і України за транзиту газу. Російська сторона заявила про готовність працювати за європейським законодавством для транзиту газу через Україну. Технічна угода транзиту газу належить обговорити "Оператору ГТС України" та "Газпрому".

Наступний етап тристоронніх консультацій повинен відбутися наприкінці листопада нинішнього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!