Головна Новини Політика зовнішня політика Розслідування справ Майдану тимчасово припиниться
commentss НОВИНИ Всі новини

Розслідування справ Майдану тимчасово припиниться

В ГБР катастрофічно не вистачає людей, а ті, хто є, дуже завантажені

5 листопада 2019, 09:54 comments1775
Поділіться публікацією:
Розслідування справ Майдану тимчасово припиниться

Розслідування справи про злочини під час Революції Гідності тимчасово припиниться через велике навантаження на ДБР, а також тому, що Бюро не вистачає слідчих. Про це розповів голова Державного бюро розслідувань Роман Труба.

Керівник ДБР також уточнив, що з 20 листопада всі справи, які раніше розслідувала прокуратура, перейдуть в інші правоохоронні органи у тому числі і в Бюро.

За його словами, в даний момент на одного слідчого припадає більше сотні виробництв, а закон України "обмежує кількість працівників, які можуть працювати в ГБР — 1500 людей по всій Україні разом зі слідчими, державними службовцями та оперативниками".

Як повідомляло видання "Коментарі", 1лютого 2019 року тоді ще генпрокурор Юрій Луценко заявив в телеефірі, що Генеральна прокуратура України завершила досудове слідство щодо винних у розстрілі людей на Майдані і готова передати справу в суд.

Адвокат сімей Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська у відповідь на це заявила, що Луценко бреше. За її словами, ще не проведені всі необхідні допити, експертизи і слідчі експерименти. Закревська припустила, що слова Луценко про завершення слідства говорять про його бажання згорнути розслідування. Підтвердив цю заяву і Сергій Горбатюк.

Нагадаємо, що в структурі Державного бюро розслідувань з'явиться окремий підрозділ, яке буде розслідувати злочини, пов'язані з Майданом. До роботи в новому підрозділі залучать слідчих генпрокуратури, які займалися цими справами



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!