Головна Новини Політика зовнішня політика Публічне визнання в обмін на кораблі: у РФ відповіли на ноту Пристайка
commentss НОВИНИ Всі новини

Публічне визнання в обмін на кораблі: у РФ відповіли на ноту Пристайка

РФ вимагає від України визнати провокацію щодо дій з кораблями у Керченській протоці

5 листопада 2019, 11:00 comments1682
Поділіться публікацією:
Публічне визнання в обмін на кораблі: у РФ відповіли на ноту Пристайка

У Росії заявили, що кораблі Військово-морських сил Збройних сил України можуть бути повернуті тільки у разі публічного визнання нібито провокації з боку України. Про це розповів член Ради федерацій РФ Сергій Цеков російському інформаційному агентству ТАСС.

У відповідь на ноту Міністерства закордонних справ України Цеков повідомив, що перш, ніж нашій країні слід було звертатися з вимогами визначити місце і час повернення українських кораблів, спочатку необхідно обумовити "факт провокації". Саме так, на його думку, слід називати поведінку українських кораблів у Керченській протоці.

При цьому, Цеков зазначив, що наші кораблі мають інтерес для здійснення якогось слідства. Однак, він також заявив, що російська сторона не бажає вкладати власні ресурси на збереження та утримання іноземного майна.

Нагадаємо, що вчора, 4 листопада, Міністерство закордонних справ України направило Росії ноту: в документі потрібно повернути кораблі Військово-морських сил Збройних сил України "Яни Капу", "Бердянськ" і "Нікополь", які наприкінці 2018 року були захоплені в Чорному морі поблизу Керченської протоки.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, в Міністерстві закордонних справ України негативно відреагували на несподіваний візит в Золоте російського депутата Олексія Журавльова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!