Головна Новини Політика зовнішня політика Жодне місто не послідувало прикладу Дніпропетровщини в будівництві альтернативних котелень, - Голік
commentss НОВИНИ Всі новини

Жодне місто не послідувало прикладу Дніпропетровщини в будівництві альтернативних котелень, - Голік

Політик здивований, чому міста не переходять на альтернативні котельні.

7 листопада 2019, 10:30 comments2073
Поділіться публікацією:
Жодне місто не послідувало прикладу Дніпропетровщини в будівництві альтернативних котелень, - Голік

Радник прем'єр-міністра України Юрій Голік здивований тим, що досі жодне місто в Україні не зробило так, як три міста Дніпропетровської області, які перейшли на альтернативні котельні.

Політик зазначив, що кожен рік відбувається одна і таж ситуація, коли уряд в ручному режимі рятує окремі міста, які не готові до опалювального сезону. За його словами, все це наслідок багатьох традицій, головне – не зробити нічого на рівні місцевого самоврядування, щоб за проміжок між опалювальними сезонами модернізувати існуючі системи теплопостачання.

Всі завжди думають, що тепло в будь-якому випадку буде. Продавлять "Нафтогаз", зроблять рішення суду, напишуть лист прем'єру або президенту, влаштують істерику, вийдуть на демонстрацію, в черговий раз скажуть, що оплатять борги і пообіцяють справно платити нинішні платежі та іншіщорічні дії, які, як зазвичай призводять до одного, а саме – час іде, але нічого не змінюється", – підкреслив він.

Чиновник нагадав про те, що команда губернатора Дніпропетровської області в 2016 році за рахунок інвесторів перевела три міста – Марганець, Покрив і Нікополь – на альтернативні котельні.

"На альтернативних котелень, до речі, включення/вимикання опалення і регулювання його потужності відбувається в прямому сенсі цього слова "по дзвінку" і за півгодини".

Голік зазначив, що його дивує те, що ніхто не пішов за прикладом цих міст. Тому він просить керуючих міськими господарствами, які не можуть "зважиться на кардинальні зміни і непопулярні рішення", хоча б задуматися про економію.

Як повідомляло видання "Коментарі", міста Покрив, Марганець та Нікополь повністю відмовилися від централізованого опалення. До цього тепломережі цих міст мали перед "Нафтогазом" мільйонні борги, комунальні платежі не перекривали витрати, а в квартирах, школах і лікарнях було холодно. Юрій Голік, який був радником губернатора Дніпропетровщини, раніше розповів також, що під час будівництва нових об'єктів поруч обов'язково ставиться котельня. "І якщо модернізуємо старі школу, приміром, просто відрізаємо від центрального опалення і будуємо поряд сучасний теплопункт", — зазначив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!