Головна Новини Політика зовнішня політика Більше 100 українців страждають від політичних переслідувань в Росії та Криму, - Денісова
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше 100 українців страждають від політичних переслідувань в Росії та Криму, - Денісова

За її словами, Росія порушує IV Женевську конвенцію

7 листопада 2019, 12:29 comments1488
Поділіться публікацією:
Більше 100 українців страждають від політичних переслідувань в Росії та Криму, - Денісова

Росія незаконно переслідує з політичних мотивів 115 громадян України, які перебувають на території РФ і анексованого Криму. Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова в Берліні під час дискусії "Захоплений Крим: ситуація з місця", передає "Радіо Свобода".

"Зокрема, 40 кримських татар перебувають у місцях несвободи на території Росії, 32 людини тримають у пенітенціарних установах на тимчасово окупованій території Криму, а 15 осіб, звільнені від відбування покарання умовно, зараз перебувають за місцем проживання на території Кримського півострова. Вони не можуть виїхати на материкову Україну", — сказала омбудсмен.

Денисова також зазначила, що Росія порушила резолюцію Організації Об'єднаних Націй і IV Женевську конвенцію.

Омбудсмен також закликала міжнародне співтовариство до подальшого тиску на Росію. На її думку, це допоможе політв'язням вийти на свободу, а Україна зможе відновити територіальну цілісність.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше Людмила Денисова заявила, що стан здоров'я українських політв'язнів в Росії погіршується.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!