Головна Новини Політика зовнішня політика Дипломат розповів про вимоги Трампа до Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Дипломат розповів про вимоги Трампа до Зеленського

Тейлор зазначив, що ситуація зі скандалом могла зайти у глухий кут

7 листопада 2019, 15:28 comments1451
Поділіться публікацією:
Дипломат розповів про вимоги Трампа до Зеленського

Посол США в Євросоюзі Гордон Сондленд, який за дорученням президента Дональда Трампа неофіційно займався питаннями України, підтвердив, що Трамп вимагав від президента Володимира Зеленського публічно оголосити про початок розслідування відносно колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера. Про це заявив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор під час закритих слухань у Конгресі США, передає "Європейська правда".

"Сондленд і Моррісон (Директор з питань Європи і Росії в Раді нацбезпеки США Тім Моррісон — ред.) сказали: Трамп заперечив, що він вимагав "послугу за послугу". Але водночас вони визнають, що Трамп наполягав, щоб Зеленський вийшов до мікрофона та оголосив про відкриття розслідування щодо Байдена та щодо (втручання України у вибори) 2016 року", — сказав дипломат.

За словами Тейлора, глава Білого дому наполягав, щоб "Зеленський захотів зробити це особисто". При цьому він засудив позицію Сондленда.

"Це вразило мене, бо це не довело б до добра обох. І це означало неповагу до іншого глави держави", — констатував Тейлор.

Дипломат також передав слова Сондленда на переговорах з президентом Володимиром Зеленським і його радником Андрієм Єрмаком.

"(Сондленд) сказав їм: якщо Зеленський не оголосить про це публічно, ми опинимося у глухому куті (щодо розблокування військової допомоги Україні, яку заморозив Трамп)", — розповів Тейлор.

Нагадаємо, в наприкінці вересня президент США Дональд Трамп заблокував виділу Україні військової допомоги на суму 400 млн. дол.


Як повідомляв сайт "Коментарі", в. о. голови адміністрації Білого дому Мік Малвені випадково проговорився, що Трамп заблокував виділення військової допомоги Україні в якості тиску, щоб змусити Київ почати розслідування відносно колишнього віцепрезидента США Джо Байдена і його сина Хантера.


2 жовтня Дональд Трамп розблокував військову допомогу Україні на прохання американських сенаторів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!