Головна Новини Політика зовнішня політика Суд зобов'язав ДБР розпочати кримінальне розслідування проти Ткаченка
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд зобов'язав ДБР розпочати кримінальне розслідування проти Ткаченка

Розслідування стосується зловживання владою при прийнятті рішення про приватизацію Одеської кіностудії

8 листопада 2019, 12:35 comments1987
Поділіться публікацією:
Суд зобов'язав ДБР розпочати кримінальне розслідування проти Ткаченка

ДБУ почне розслідування у відношенні народного обранця від фракції "Слуга народу" Олександра Ткаченка. Про це повідомляється на сайті партії "Опозиційна платформа ‒ За життя".

За інформацією партії, 31 жовтня цього року столичний Шевченківський районний суд задовольнив скаргу на бездіяльність ДБР та зобов'язав посадових осіб відомства внести до ЄРДР відомості про вчинення головою Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Ткаченко А. В. ‒ кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 344 ("Втручання у діяльність державного діяча"), ч. 1 ст. 14 ("Приготування до злочину"), ч. 2 ст. 364 ("Зловживання владою або службовим становищем") Кримінального кодексу України", ‒ йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ситуація стосується лобіювання Олександром Ткаченком закону, у прийнятті якого він був особисто зацікавлений.

3 жовтня парламент прийняв закон "Про внесення змін у деяких закони України у зв'язку з набранням чинності Закону України "Про державну підтримку кінематографії в Україні" (реєстр. № 0896 від 29.08.2019), яким дозволив приватизацію ПРАТ "Одеська кіностудія".

Депутати від партії "Опозиційна платформа – За життя" Ренат Кузьмін, Василь Німченко та Юрій Загородній, вважають, що, прийнятий закон був пролобійований народним депутатом від фракції "Слуги народу" Олександром Ткаченком, який займав посаду члена Наглядової ради ПРАТ "Одеська кіностудія" ‒ представника акціонера ТОВ "Нова кіностудія".

Напередодні голова Політради "Опозиційної платформи ‒ За життя" Віктор Медведчук заявляв про те, що принципова і послідовна позиція партії щодо корупційних дій нардепа від "Слуги народу" Олександра Ткаченко "увінчалася успіхом".

За словами Віктора Медведчука, у партії була і залишається принципова і послідовна позиція, в даному випадку в тому числі і щодо пана Ткаченка. "Депутати від "Опозиційної платформи ‒ За життя" звернулися в ДБР і НАБУ для порушення кримінальної справи, тому, що є всі ознаки корупційної складової, яка стосується питання приватизації, і прийняття закону, який дозволяє цю приватизацію завершити, державної частки в підприємстві "Одеська кіностудія", де він і члени його сім'ї володіють 49%.", — зазначив політик.

Голова Політсили нагадав, що принципова позиція партії вже увінчалася успіхом, тому що минулого тижня пройшло засідання суду, де було прийнято рішення зобов'язати ДБР і НАБУ відкрити кримінальну провадження щодо пана Ткаченка.

"...Ця позиція буде нами далі відстоюватися ‒ про те, що всі рівні перед законом, в тому числі і "слуги народу". І якщо є для цього підстави, вони повинні нести кримінальну відповідальність", ‒ зазначив політик.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!