Головна Новини Політика зовнішня політика Росія відповідатиме у суді за порушення міжнародного права
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відповідатиме у суді за порушення міжнародного права

Зеркаль зазначила, що Росія буде відповідати в суді за всіма фактами і за всіма звинуваченнями, які представлені в українському меморандумі

8 листопада 2019, 20:35 comments1730
Поділіться публікацією:
Росія відповідатиме у суді за порушення міжнародного права

Міжнародний суд ООН відхилив усі заперечення з боку Росії щодо юрисдикції у справі України РФ тож Росія вперше буде відповідати за порушення міжнародного права. Про це заявила журналістам заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції, агент України у цій справі Олена Зеркаль. 

Зеркаль зазначила, що Росія буде відповідати в суді за всіма фактами і за всіма звинуваченнями, які представлені в українському меморандумі, включаючи МН17. За її словами, далі справа буде розглядатися по суті.

Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції пояснила, що суд має здійснити свій аналіз того, як він бачить, скільки часу має бути надано РФ для підготовки їх меморандуму, і прийняти протокольний наказ. Після того Росія має подати свій меморандум, в якому викладе свою позицію за всіма пунктами, по яких Україна надала свої факти щодо порушень конвенцій, і після того вже відбудуться слухання.

Вона також зазначила, що це перемога не тільки українців і верховенства права, а й перемога здорового глузду. 

“Всі країни — незалежно від їх розміру, їх ролі у Раді Безпеки — мають відповідати за порушення міжнародного права, і ми дуже раді, що суд підтримав усі прохання України, і ми рухаємося далі по повній програмі. В нас немає жодних обмежень”, — зауважила Зеркаль.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Україна проти Росії: Міжнародний суд ООН виніс своє рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!