Головна Новини Політика зовнішня політика Аваков назвав причини затримання ветерана Мазура на КПП в Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Аваков назвав причини затримання ветерана Мазура на КПП в Польщі

За словами міністра, Росія порушила дві статті статуту Інтерполу

9 листопада 2019, 21:57 comments2682
Поділіться публікацією:
Аваков назвав причини затримання ветерана Мазура на КПП в Польщі

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що українця, ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура затримали на КПП Дорогуськ в Польщі за запитом Росії в системі Інтерполу, передає прес-служба МВС.

Глава відомства заявив, що приводом для затримання стало орієнтування в системі Інтерполу від Росії про розшук, арешт і подальшу екстрадицію за підозрою в участі у війні в Чечні.

"РФ звинувачує нашого громадянина у тому, що він начебто у 1994-2000 роках брав участь у складі збройного формування у бойових зіткненнях із федеральними силами на території Чечні. Внаслідок цього загинули і були важко травмовані декілька російських військовослужбовців. У зв’язку з наведеним фактом, МВС України негайно привернуло увагу Генерального секретаріату Інтерполу про чергову спробу Російської Федерації неправомірно використати канали та інструменти Інтерполу для політично вмотивованих переслідувань громадян України", — підкреслив Аваков.

Міністр зазначив, що Росія порушила статті 2 і 3 Статуту Інтерполу, які забороняють необґрунтоване переслідування, а також втручання в справи військового, політичного, релігійного і расового характеру.

Аваков також повідомив, що українська сторона повідомила компетентні органи Польщі щодо грубого порушення Росією правил Інтерполу.


Як повідомляв сайт "Коментарі", Ігор Мазур був затриманий у Польщі на КПП Дорогуськ за запитом Росії.

За словами Консула України в Любліні Юрія Кучерявого, польський суд до 12 листопада має розглянути питання щодо екстрадиції Мазура спочатку в Польщу, а потім — в Росію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!