Головна Новини Політика зовнішня політика Венеціанська комісія перевірить закони про українську судову реформу
commentss НОВИНИ Всі новини

Венеціанська комісія перевірить закони про українську судову реформу

В Україну прибули делегати Венеціанської комісії

12 листопада 2019, 12:02 comments1565
Поділіться публікацією:
Венеціанська комісія перевірить закони про українську судову реформу

Венеціанська комісія спрямувала свою делегацію в Україну. Представники комісії прибули для того, щоб дати свій висновок щодо реформування судової системи на підставі законів, запропонованих президентом Володимиром Зеленським.

Зарубіжні експерти вже зустрілися з представниками Вищої ради правосуддя. На переговорах сторони обговорили проблемні питання, пов'язані з реформуванням судової системи, зокрема, скорочення кількості суддів, велику кількість скарг і реалістичність втілення реформ у цілому.

Як повідомив секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт, він з колегами має намір дізнатися думки і позиції українських юристів і фахівців права відносно змін, що містяться у прийнятих законах. За словами представника делегації, основне завдання комісії — забезпечення незалежності судової влади.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Україні набув чинності закон про судову реформу, згідно з яким припиняються повноваження членів ВККС. Тепер має бути скорочено число складу Верховного суду з 200 до 100 чоловік, також зменшать базовий оклад чиновників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!