Головна Новини Політика зовнішня політика «Це ганьба»: У МЗС прокоментували тюремні вироки кримським татарам
commentss НОВИНИ Всі новини

«Це ганьба»: У МЗС прокоментували тюремні вироки кримським татарам

В МЗС нагадали Кремлю про резолюції ООН

12 листопада 2019, 19:02 comments1580
Поділіться публікацією:
«Це ганьба»: У МЗС прокоментували тюремні вироки кримським татарам

Міністерство закордонних справ України засудило рішення російського суду, яким 6 громадян України, переважно кримських татар, засудили до тюремних строків від 7 до 19 років, повідомляє прес-служба відомства.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест російській стороні у зв’язку з неправомірним рішенням Південного окружного військового суду РФ про засудження громадян України за сфабрикованими звинуваченнями в участі у діяльності терористичної організації", — сказано в заяві.

Українські дипломати зазначають, що цей вирок є політично мотивованим, про що свідчить умисне ігнорування судом доказової бази.

"Це ганебне рішення вкотре підтвердило, що російське антитерористичне законодавство широко застосовується російською окупаційною адміністрацією для прикриття політичних репресій проти представників кримськотатарського народу", — йдеться в заяві.

У Міністерстві закликали міжнародне співтовариство засудити вирок українським громадянам і посилити політичний тиск на Росію. А Кремль, за словами дипломатів, має виконати резолюції Генеральної асамблеї ООН та рішення Міжнародного суду ООН.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 12 листопада, Південний окружний суд Ростова-на-Дону виніс вирок шістьом громадянам України, яких підозрювали в участі в забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір". Вони отримали терміни ув'язнення від 7 до 19 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!