Головна Новини Політика зовнішня політика Верховна Рада підтримала заборону пластикових пакетів
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада підтримала заборону пластикових пакетів

Вже від січня 2020 року в роздрібній торгівлі, закладах ресторанного господарства заборонять розповсюджувати пластикові пакети

12 листопада 2019, 19:36 comments2900
Поділіться публікацією:
Верховна Рада підтримала заборону пластикових пакетів

У вівторок, 12 листопада, Верховна Рада України ухвалила законопроект, про зменшення кількості пластикових пакетів в цивільному обігу. За постанову проголосувало 365 депутатів. 

Повідомляється, що вже від січня 2020 року в роздрібній торгівлі, закладах ресторанного господарства заборонять розповсюджувати надлегкі пластикові пакети, легкі та оксо-розкладні. Але є виняток – надлегкі пластикові пакети, визначених розмірів, можна використовувати як первинну упаковку для свіжої риби і м’яса, льоду, а також сипучих продуктів. Продавцям також заборонять схиляти споживачів до купівлі пакетів.

За порушення норм закону передбачається відповідальність у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн), а за повтороне протягом трьох років порушення — від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-8500 грн).

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Рада попередньо ухвалила "янтарний" закон. Серед економічних наслідків нелегального видобутку є збитки у лісовому і водному господарстві, деградація ґрунтів, втрата для держави значних обсягів бурштину-сирцю, які суттєво перевищують обсяги законної видобутку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://rada.gov.ua/ru
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!