Головна Новини Політика зовнішня політика Суд заарештував екс-заступника глави правління VAB Банку Яцюту
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд заарештував екс-заступника глави правління VAB Банку Яцюту

Андрій Яцюта заарештований судом з правом внесення альтернативного застави

13 листопада 2019, 12:58 comments2242
Поділіться публікацією:
Суд заарештував екс-заступника глави правління VAB Банку Яцюту

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та заарештував колишнього заступника голови правління VAB Банку Андрія Яцюту з альтернативною заставою у 1,15 мільйона гривень, пише "Слово і Діло".

Спочатку Національне антикорупційне бюро та САП наполягали на заставі в 20 мільйонів гривень, проте суд визначив заставу розмірі 1,15 млн. грн.

Якщо за Андрія Яцюту внесуть визначену судом суму, то він повинен буде носити браслет і здати паспорти.

Зазначимо, що 12 листопада ВАСУ обрав запобіжний захід екс-директорк гендепартаменту банківського нагляду Аллі Шульзі у вигляді утримання під вартою на термін 60 днів, член ради Національного банку Микола Каленський судом був відправлений під домашній арешт з носінням електронного браслета, а колишній заступник голови НБУ Валерії Гонтарєвої Олександру Писаруку відпущений на свободу.

Нагадаємо, що 11 листопада НАБУ і САП затримали 7 осіб, підозрюваних у заволодінні 1,2 млрд грн, мова йде про стабілізаційний кредит, наданий в 2014 році Національним банком України ПАТ   VAB Банку.

Як повідомляло видання "Коментарі", 20 березня 2015 року Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківських ліцензій та ліквідації VAB Банк і CityCommerce Bank.

З квітня 2014 року НБУ за результатами банківського нагляду за діяльністю VAB Банк неодноразово звертав увагу керівництва банку та його власників на наявність потенційних ризиків в діяльності VAB Банк.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!