НАБУ обшукало Офіс президента

Дозвіл на обшук Офіса президента дав Вищий суд антикорупційний

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розповів про те, що в Офісі президента пройшов обшук у справі про шахрайство начальника департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Світлани Кондзелі.

Глава НАБУ зазначив, що дозвіл на обшук дав Вищий антикорупційний суд і метою обшуку було вилучення документів, які дав чоловік, від якого вимагали гроші для призначення на посаду.

Крім того, Ситник розповів, що у НАБУ є інформація і інші факти працевлаштування осіб.

Як повідомляло видання "Коментарі", Директор департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента Світлана Кондзеля вимагала хабар у розмірі 300 тис. дол. за сприяння у призначенні на керівну посада в НАК "Нафтогаз України". Як повідомляє Національне антикорупційне бюро України (НАБУ), її разом з іншими учасниками затримали після отримання першого траншу в сумі 150 тис. дол. Які перспективи у цієї справи, а також як вона позначитися на рейтингах влади, виданню "Коментарі" розповіли експерти.

Аналітик Михайло Подоляк вважає, що затримання на гарячому директора департаменту Офісу президента ніяк не відіб'ється на рейтингу чинної влади.