Головна Новини Політика зовнішня політика Медведчук: "Зустріч "нормандської четвірки" прямо залежить від виконання Мінських угод"
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: "Зустріч "нормандської четвірки" прямо залежить від виконання Мінських угод"

Віктор Медведчук застеріг українську владу про те, що нормандський саміт може бути зірваний невиконанням Мінських умов

14 листопада 2019, 15:56 comments1186
Поділіться публікацією:
Медведчук: "Зустріч "нормандської четвірки" прямо залежить від виконання Мінських угод"

Народний депутат, голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук вважає, що перспектива зустрічі глав держав "нормандської четвірки" безпосередньо залежить від того, як будуть виконуватися Мінські угоди. Про це парламентарій заявив журналістам в кулуарах Верховної Ради.

"Суть і перспективи зводяться до того, що, безумовно, всі сторони, в тому числі і Україна, повинні виконувати в повному обсязі Мінські угоди. Це найголовніше, найголовніший для тих, хто хоче дійсно миру в країні, мирного врегулювання і припинення бойових дій на Донбасі", — переконаний віктор Медведчук.

Він також нагадав, що нагадав, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" може відбутися тільки після того, як будуть виконані рішення останній очній зустрічі, яка пройшла ще в жовтні 2016 року.

"Ви знаєте, що розведення сил мали місце. І Україна, і неконтрольовані території, представники на цих територіях, виконали цю умову. Україна, офіційна делегація в Мінську, підписала приєднання і підтвердження "формули Штайнмайера", – прокоментував нардеп, особливо наголосивши на необхідності ухвалення закону про особливий статус.

"Справа в тому, що дія закону про особливий статус Донбасу, який іменується "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей закінчується рівно через півтора місяці. Сьогодні, 14 листопада, а 31 грудня він припиняє свою дію. А він лежить в основі не тільки врегулювання, Мінських угод, він ще лежить в основі "формули Штайнмайера"."Формула Штайнмайера" будується саме на цьому законі", ‒ підкреслив Медведчук.

Також, на його думку, є побоювання, що дія закону про особливий статус Донбасу не буде продовжено, і це може вплинути на перспективи найближчій зустрічі в "нормандському форматі".

"Верховна Рада має продовжити дію закону про особливий статус, тому що, якщо вести мову про те, що в нього потрібно вносити зміни або розробляти новий, то тоді треба всі ці питання погоджувати з усіма заінтересованими сторонами. Я думаю, що цей шлях довгий і він змінює і відсуває в тому числі і час зустрічі нормандських лідерів", — уклав Віктор Медведчук.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в МЗС України заявили про передумови виходу країни з Мінських угод.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!