Головна Новини Політика зовнішня політика З фракції «Слуга народу» виключили Скороход та Полякова
commentss НОВИНИ Всі новини

З фракції «Слуга народу» виключили Скороход та Полякова

Народні обранці фракції "Слуга народу" виключили двох своїх однопартійців Полякова і Скороход

15 листопада 2019, 11:17 comments2628
Поділіться публікацією:
З фракції «Слуга народу» виключили Скороход та Полякова

У п'ятницю, 15 листопада, з фракції Верховної Ради "Слуга народу" виключили двох народних депутатів – Ганну Скороход та Антона Полякова. Про це повідомляє з будівлі парламенту кореспондент видання "Коментарі".

Народні депутати зауважують: перед тим, як виключити їх з фракції, слід було зробити те ж саме на рівні партії. "Перед тим, як ставити питання про моє виключення з фракції, необхідно було обговорювати це на рівні партії, виключити з партії, а потім вже з фракції "Слуга народу". Це було б правильно. Потім потрібно було за законом зібрати всіх 254 депутати фракції, врахувати думку кожного, а їх дуже багато, повірте", — говорить Поляков.

За його словами, фракції не виключають людей, які дійсно в чомусь винні. "Чітких пояснень не було. Ви самі можете зайти на сайт Верховної Ради, подивитися мої відвідини, прогули, голосування. Є також громадський рух "Чесно", який веде всю статистику по народним депутатам. І я в цьому списку далеко не на першому місці. Тобто це просто політична розправа", — сказав нардеп. Поляков додав, що буде позафракційним депутатом.

У свою чергу, Ганна Скороход підкреслює, що і вона, і Антон Поляков ніколи не йшли проти глави держави і його ідей, на відміну від керівництва саме фракції "Слуга народу". "Я думаю, що це (виключення з фракції, — ред.) позитивний момент, тому що тепер ми можемо без переслідувань говорити те, що думаємо і голосувати дійсно за програму президента, а не за ті закони, які нам лобісти підсовують під гаслом та під егідою законів президента. Ми ніколи не йшли проти глави держави, ми завжди його підтримували і будемо продовжувати підтримувати", — заявила Скороход.

Парламентарій переконана, що її та Полякова переслідують політично за те, що їх думки йдуть в розріз з позицією партії. "Нас переслідують особисто, переслідують наші сім'ї, надсилають нам погрози по телефону, дзвонять. Сьогоднішні дії нічим не відрізняються від дії Януковича і Порошенка", — припускає Ганна Скороход.

Також нардеп додала, що її і Антона Полякова замінять двома позафракційними депутатами, але їх імена не уточнила.

Нагадаємо, що голова фракції "Слуги народу" Арахамія раніше сказав, що Скороход неодноразово зверталася до народних депутатів і пропонувала їм грошову матеріальну допомогу, тому він особисто запропонує виключити її з фракції.

Відзначимо, що зараз у парламентській фракції "Слуга народу" розгоряються суперечки щодо подальшої долі народного депутата Ганни Скороход. Так, частина "слуг народу",  вже заявили про необхідність виключення Скороход із фракції. В той же час інша частина займає нейтральну та навіть протилежну позицію.

Раніше ми повідомив про те, що у фракції "Слуга народу" стався конфлікт з вагітною Ганною Скороход. Депутат заявила, що за дорученням одного із заступників Офісу президента її чоловіка затримали незаконно. Зроблено це, за її думку, через те, що вона відстоювала держвласність на ГТС і не підтримала закон про відкриття ринку землі.

Зазначимо, що Поляків був ініціатором збору підписів за відставку Руслана Рябошапки з посади генерального прокурора України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!