Головна Новини Політика зовнішня політика У Києва немає альтернативного проекту "мінським угодам"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києва немає альтернативного проекту "мінським угодам"

Київ не розглядає інший шлях вирішення конфлікту на Донбасі як дотримання мінських угод, але якщо єврочиновники будуть вимагати оновити пункти, то українська сторона готова до цього

18 листопада 2019, 10:48 comments2817
Поділіться публікацією:
У Києва немає альтернативного проекту "мінським угодам"

Альтернатива мінським угодам не готуються. Про це розповів міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

За його словами, Київ поки не готує якийсь інший проект, але якщо європейські лідери скажуть, що мінські угоди застаріли і потрібно їх відновити, то Україна готова до цього. Політик зазначив, що лідери можуть прийти до думки, що за п'ять років мінські угоди "не продемонстрували своєї живучості, не принесли мир в Україну, тому їх потрібно адаптувати". У той же час Пристайко вважає, що альтернативою мінським угодами може бути операція з підтримання миру, яка не передбачена мінським процесом.

Пристайко зазначив, що в МЗС є папка з варіантом номер два.

Нагадаємо, військовий оглядач Денис Попович зазначав, що "формула Штайнмайера" виписана в рамках Мінських угод і зовсім їм не суперечить. Але в самих цих угодах є чимало небезпечних для України моментів.  В свою чергу, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Марія Золкіна впевнена, що заяву глави МЗС про те, що Україна може вийти з Мінських угод, демонструє, що на Банковій і на Михайлівській починають всерйоз розглядати інші сценарії розвитку подій, відмінні від основного.

Як повідомляло видання "Коментарі", раніше президент Зеленський позначав "червоні лінії", через які переступати не збирається. Зокрема, ніяких виборів і політичної інтеграції непідконтрольного Донбасу без виведення військ, роззброєння, повної деокупації і взяття під контроль кордону, нагадує експерт.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!