Названа сума, яку українці "спускають" на їжу

Держстат розповів, скільки українці витрачають на їжу

Стало відомо, скільки грошей українці, в середньому, витрачають в місяць на продукти харчування. Про це повідомляє Державна служба статистики.

За інформацією відомства, середньостатистичний українець в місяць витрачає близько чотирьох тисяч гривень на їжу. Найбільше коштів йде на м'ясо - близько чверті вищевказаної суми. За інформацією відомства, на хліб йде близько 15% від загальних витрат, у той же час, на молоко, сир, яйця - 12%. На картоплю в місяць витрачається всього лише 10% харчового бюджету.

Зазначимо, що минулого місяця продукти подорожчали на 0,6%. Найбільше в ціні додало вершкове масло, пшеничний хліб і молоко. Крім того, на 31,3% подорожчала гречка. Також, за інформацією Держстату, від 0,8% до 4,2% подорожчали овочі борщового набору.

Як повідомляло видання "Коментарі", згідно даним статистики, за рік витрати українців на продукти харчування зросли на 19,4%, на одяг і взуття - на 20,3%, на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива за рік зросли на 45,5%. Аналітик, кандидат економічних наук Володимир Коваль вважає, що при таких розкладах продовжиться від'їзд працездатних громадян України.