Головна Новини Політика зовнішня політика Названа сума, яку українці «спускають» на їжу
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа сума, яку українці «спускають» на їжу

Держстат розповів, скільки українці витрачають на їжу

18 листопада 2019, 11:19 comments2239
Поділіться публікацією:
Названа сума, яку українці «спускають» на їжу

Стало відомо, скільки грошей українці, в середньому, витрачають в місяць на продукти харчування. Про це повідомляє Державна служба статистики.

За інформацією відомства, середньостатистичний українець в місяць витрачає близько чотирьох тисяч гривень на їжу. Найбільше коштів йде на м'ясо — близько чверті вищевказаної суми. За інформацією відомства, на хліб йде близько 15% від загальних витрат, у той же час, на молоко, сир, яйця — 12%. На картоплю в місяць витрачається всього лише 10% харчового бюджету.

Зазначимо, що минулого місяця продукти подорожчали на 0,6%. Найбільше в ціні додало вершкове масло, пшеничний хліб і молоко. Крім того, на 31,3% подорожчала гречка. Також, за інформацією Держстату, від 0,8% до 4,2% подорожчали овочі борщового набору.

Як повідомляло видання "Коментарі", згідно даним статистики, за рік витрати українців на продукти харчування зросли на 19,4%, на одяг і взуття — на 20,3%, на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива за рік зросли на 45,5%. Аналітик, кандидат економічних наук Володимир Коваль вважає, що при таких розкладах продовжиться від'їзд працездатних громадян України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!