Головна Новини Політика зовнішня політика НАТО побачив "добрий знак" в поверненні військових катерів напередодні "нормандської зустрічі"
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО побачив "добрий знак" в поверненні військових катерів напередодні "нормандської зустрічі"

Дружній Україні Альянс вітає цей "крок у правильному напрямку" ворогуючих країн

20 листопада 2019, 22:22 comments2150
Поділіться публікацією:
НАТО побачив "добрий знак" в поверненні військових катерів напередодні "нормандської зустрічі"

Союзники в НАТО вітають факт повернення російською стороною захоплених раніше українських військових судів і вважають, що це — крок у правильному напрямку напередодні зустрічі в "нормандському форматі", яка має відбутися 9 грудня. Про це передає "Інтерфакс-Україна", посилаючись на заяву генсекретаря Альянсу Йенса Столтенберга, яке він зробив сьогодні в Брюсселі.


Так, після закінчення засідання міністрів закордонних справ союзних країн, генсек НАТО звернув особливу увагу події обміну судами між Україною і Росією в нейтральних водах, зазначивши. що це позитивний крок у напрямі наближення зустрічі нормандської четвірки.


"Ми вітаємо той факт, що Росія нарешті повернула українські судна, які вона захопила у листопаді минулого року. Це те, що прийняв Міжнародний трибунал з морського права", — констатував він.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три судна зі складу ВМС ЗСУ сьогодні вже прибули до Очакова. Зазначається, що першим прибув бронекатер "Нікополь". Його буксирував малий розвідувальний корабель "Переяслав". Трохи пізніше буксир "Лидовский" притягнув катер "Яни Капу". Бронекатер "Бердянськ" повинен дійти пізніше.


Українські судна вийшли зустрічати місцеві жителі. Люди розвісили на березі державний жовто-блакитний прапор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!