Головна Новини Політика зовнішня політика Зброя і документи відсутні, а обладнання – зламане: з’явився список пошкодженого майна на повернутих кораблях
commentss НОВИНИ Всі новини

Зброя і документи відсутні, а обладнання – зламане: з’явився список пошкодженого майна на повернутих кораблях

На повернутих кораблях, які Росія захопила у Керченській протоці, відсутнє майже все - від зброї до спідньої білизни

21 листопада 2019, 10:45 comments2533
Поділіться публікацією:
Зброя і документи відсутні, а обладнання – зламане: з’явився список пошкодженого майна на повернутих кораблях

На повернутих кораблях "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу", які Росія захопила рік тому в Керченській протоці, відсутні озброєння, боєприпаси, засоби зв'язку, а більшість обладнання – несправне. Перелік пошкодженого та відсутнього майна опублікував екс-головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Згідно з опублікованим Матіосом документом, на бронекатері "Нікополь" повністю відсутні документація, зброя, боєзапас, а зберігалася лише артустановка. Чимало речей "зникли" з числа озброєння і військової техніки. Зокрема, установки радіостанцій, станція космічного зв'язку, надувний човен з мотором, блоки апаратури розпізнавання, вогнегасники, прилади освітлення, аварійний буй, акумуляторні батареї, камбузна плита та унітаз. Також пошкодили гідропневмоакумулятори стопору валолінії.

З бронекатеру "Бердянськ" винесли документи, стрілецьку зброю, набої, радіоустановки, антени, а також станцію космічного зв'язку, мотор від моторного човна, модулі, гірокомпаси, батареї та прожектори. Відсутні й вентиляційна витяжка, фекальна система і проточний нагрівач. Крім того, згідно із переліком, на катері пошкодили ходову рубку, машинне відділення, щити та систему розпізнавання.

Усі прибори у ходовій рубці буксиру "Яни Капу" поламані. Також на повернутому кораблі відсутні деякі кабелі та частина щогли, розібрано універсальну систему водяного захисту та паливну систему, пошкоджений фальшборт. Відзначено, що буксир повернули без плафонів та розеток.

Український військовик Андрій Ейдер, який під час захоплення кораблів у Керченський протоці перебував на катері "Бердянськ", також висловився про повернення суден на своїй сторінці у Facebook. Так, він написав, що на катері лишалося близько 20 пар спідньої білизни, знайшлася – лише одна. "Ото нащо вам б/у трухани?! Ось що не зрозумію, ніколи", — написав Ейдер.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що вчора ввечері українські кораблі прибули до Очакова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Facebook
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!