Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні заборонили вирубку Карпатського лісу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні заборонили вирубку Карпатського лісу

Заборона передбачає охорону ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону

21 листопада 2019, 14:44 comments2499
Поділіться публікацією:
В Україні заборонили вирубку Карпатського лісу

В Україні набув чинності закон про заборону вирубки лісу на схилах Карпат, повідомляє парламентська газета "Голос України".

Законом передбачається встановлення заборони на проведення рубок головного користування в національних природних парках, заказниках і продовження дії заборони на проведення суцільних рубок головного користування в ялицево-букових лісів на крутих схилах Карпатського регіону.

Зазначимо, що за даними WWF, Україна є найбільшим постачальником у світі за експортом деревного вугілля в країни Європейського союзу. У 2018 році імпорт такого вугілля з України склав 22% від загального обсягу вирубки.

Як повідомляло видання "Коментарі", 30 жовтня Верховна рада прийняла у другому читанні проект закону "Про внесення змін до деяких законів (щодо введення заборони на вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону)".

Нагадаємо, що в 2000 році був прийнятий закон "Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону", який вводив мораторій на десять років на проведення суцільних рубок головного користування в ялицево-букових лісах на стрімких схилах Карпат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!