Головна Новини Політика зовнішня політика Росія прагне зробити слухання максимально закритими, - Зеркаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія прагне зробити слухання максимально закритими, - Зеркаль

Зеркаль прокоментувала, як відбуваються слухання у Гаазі

21 листопада 2019, 19:22 comments3682
Поділіться публікацією:
Росія прагне зробити слухання максимально закритими, - Зеркаль

Україна наполягає на терміновості справи "Україна проти Росії" у Гаазі (Нідерланди), а Росія хоче зробити розгляд максимально закритим. Про це заявила на своїй сторінці у Facebook заступниця глави Міністерства закордонних справ, агент України у цій справі Олена Зеркаль.

У Гаазі розпочалися слухання арбітражного трибуналу у справі про порушення імунітету трьох українських військово-морських суден і 24 членів їх екіпажів Конвенції ООН по морському праву. За словами Зеркаль, сьогодні відбувся обмін позиціями та аргументами, однак через значну розбіжність у підходах сторін до найбільш чутливих питань, домовитися не вдалося.

Як повідомила заступниця глави МЗС, українська сторона підкреслює терміновість справи, адже кримінальні справи проти наших моряків тривають, хоч у вересні вони й повернулися додому. Крім того, РФ звільнила захоплені майже рік тому кораблі, забравши з них зброю, комунікаційне обладнання і документацію. За словами Зеркаль, Росія продовжує порушувати наказ міжнародного трибуналу з морського права, який був прийнятий 25 травня цього року, та конвенцію ООН з морського права. При цьому, зазначає Зеркаль, Росія прагне зробити слухання максимально закритими.

За підсумками слухань арбітраж прийме своє перше рішення, схвалить правила роботи і визначить назву справи. Також стане відомо, яким буде доступ громадськості до матеріалів справи і чи відбуватиметеся онлайн-трансляція слухань.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Україна доводить арбітражному трибуналу законність проходу 25 листопада 2018 року у Керченському проливі та грубе порушення міжнародного права з боку РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!