Головна Новини Політика зовнішня політика Посол Естонії в Україні Каімо Кууск: "Україна повинна стати краще балканських країн"
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол Естонії в Україні Каімо Кууск: "Україна повинна стати краще балканських країн"

Естонський дипломат розповів про перспективи України в ЄС

26 листопада 2019, 12:48 comments2200
Поділіться публікацією:
Посол Естонії в Україні Каімо Кууск: "Україна повинна стати краще балканських країн"

Для того, щоб отримати членство в Євросоюзі, Україна повинна бути більш рішучою і стати краще балканських країн. Таку думку висловив в інтерв'ю виданню "Коментарі" посол Естонії в Україні Каімо Кууск.

Україна та Естонія отримали самостійність і незалежність практично в один час — у 1991 році. Однак, далі держави пішли різними шляхами, в результаті яких Україна відстала від прибалтійської республіки на багато років. Посол Естонії вважає, що однією з причин прориву його країни є бажання самих громадян.

"Естонці відразу для себе вирішили, чого вони хочуть, де вони хочуть бути. Ми хотіли бути в Європі, НАТО та подалі від Росії. І наша влада дотримала дані народу обіцянки. Чиновники реально багато працювали для створення гнучкого і комфортного бізнес-середовища. Це, дійсно, дуже важливо, щоб бізнес бачив вектор розвитку країни", підкреслив Каімо Кууск.

Дипломат також нагадав, що Естонія йшла до членства в ЄС 12 років. Одним із завдань, які ставив перед собою уряд було стати краще Польщі. Тепер естонський політик називає хорошими шанси України на членство і рекомендує бути наполегливіше.

"Ми припускали, що ЄС рано чи пізно задається питанням: "Хто може бути наступним членом?". І ми хотіли, що вони запитали себе: "Чому ми не запрошуємо Естонію?!". В Україні має бути таке ж ставлення до цього питання. І рішучість. У даний момент питання про вступ балканських країн відкладено. Ви повинні намагатися стати краще, ніж ці країни", вважає посол Естонії в Україні.

Повний текст інтерв'ю посла Естонії в Україні Каімо Кууска виданню "Коментарі" можна прочитати тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!