Головна Новини Політика зовнішня політика Туалети і розетки: в Україні підрахували збитки від російського мародерства на кораблях
commentss НОВИНИ Всі новини

Туалети і розетки: в Україні підрахували збитки від російського мародерства на кораблях

Ознаки мародерства є на всіх кораблях, але найбільше — на буксирі «Яни Капу»

27 листопада 2019, 19:26 comments1910
Поділіться публікацією:
Туалети і розетки: в Україні підрахували збитки від російського мародерства на кораблях

Сума збитку від мародерських дій російської сторони на повернутих катерах "Нікополь" і "Бердянськ", а також на буксирі "Яни Капу", перевищує 55,5 млн грн. Про це заявив заступник Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський, передає "Укрінформ".

"З огляду на технічний стан озброєння та кораблів загалом, їх не можна використовувати за призначенням. Наразі робота комплексної комісії ВМС ЗСУ триває, оскільки наявні великі збитки. Згідно з попереднім оглядом, сума збитків на кораблях становить щонайменше 55,5 млн гривень", — сказав дипломат.

Члени української делегації розповіли, що на кораблях відсутнє (стрілецька зброя і боєприпаси, засоби зв'язку, матеріальні засоби) або розукомплектовано (морські засоби навігації, ракетно-артилерійське озброєння), або приведено у неробочий стан. На кораблях також відсутнє навігаційне обладнання, особиста зброя та боєприпаси, засоби зв'язку і спостереження (за винятком окремих одиниць застарілого обладнання), засоби РХБ захисту, електромеханічне обладнання та ін.

"Навіть туалетні насоси, системи дренажу в туалетних баках, окремі елементи фекальної системи, бойлери, більшість плафонів, розеток та ламп були демонтовані", — сказав він, зазначивши, що "ознаки мародерства" є на всіх кораблях, але найбільше — на "Яни Капу".

Також на катері "Бердянськ" і буксирі "Яни Капу" були виявлені численні пошкодження поверхні корпусів.

Лоссовський додав, що точну суму збитків встановить експертиза.

Крім того, за його словами, Росія не виконує наказ Міжнародного Трибуналу з морського права (ITLOS), який зобов'язав Кремль негайно звільнити захоплені у Керченській протоці військові кораблі ВМСУ, а також звільнити 24 захоплених моряків. Зокрема, РФ заперечує імунітет українських військовослужбовців і переслідує їх в судовому порядку.

Як повідомляв сайт "Коментарі", українські кораблі, захоплені Росією в листопаді 2018 року в Керченській протоці, прибули в порт Очакова Миколаївської області 20 листопада.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!