Головна Новини Політика зовнішня політика Медведчук вважає, що Україна ризикує залишитися без транзиту російського газу, - ЗМІ Австрії
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук вважає, що Україна ризикує залишитися без транзиту російського газу, - ЗМІ Австрії

Голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя», нардеп Віктор Медведчук заявив, що Україна може втратити транзит російського газу з 1 січня 2020 року

2 грудня 2019, 16:33 comments2053
Поділіться публікацією:
Медведчук вважає, що Україна ризикує залишитися без транзиту російського газу, - ЗМІ Австрії

"Сьогодні вже навряд чи є механізми, які можуть цьому запобігти. Ситуація складається таким чином, що ми втратили час... Остаточне підписання має відбутися не пізніше 13 грудня, коли закриваються заявки на поставки газу європейським операторам. Але до 13 грудня нічого зробити не можна. Можна лише продовжити діючий контракт на рік, але такий шлях невигідний українській стороні", – цитує політика австрійсько-німецьке видання The World News Monitor.

На думку Медведчука, Україні вигідно створення газотранспортного консорціуму спільно з Росією і європейськими газотрейдерами.

"Ми отримуємо в дохідну частину бюджету від транспортування газу в Європу близько 3 млрд доларів за рік, тобто 250 млн на місяць. З січня вони вже не будуть надходити. Українська влада цього не зробила, а всі інші варіанти в результаті для України будуть негативними", – резюмував нардеп.

Нагадаємо, голова політради "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук під час зустрічі з керівництвом російського "Газпрому" зміг домовитися про знижку на газ для українців у розмірі 25%.

Однак, Медведчук неодноразово заявляв, що нова українська влада не хоче користуватися цими домовленостями, оскільки діє не в інтересах українського народу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!