Головна Новини Політика зовнішня політика МЗС України направив ноту протесту послу Угорщини, обурившись тезою про меншини на Закарпатті
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС України направив ноту протесту послу Угорщини, обурившись тезою про меншини на Закарпатті

Раніше Іштван Ийдярто заявляв, що на Закарпатті немає передумов для появи угорського сепаратизму

2 грудня 2019, 22:09 comments1339
Поділіться публікацією:
МЗС України направив ноту протесту послу Угорщини, обурившись тезою про меншини на Закарпатті

Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту послу Угорщини в Україні Іштвану Ийдярто у зв'язку з його заявою, що на українському Закарпатті немає передумов для появи угорського сепаратизму і подальшої автономії. Про це передає прес-служба МЗС.

"Які є передумови до сепаратизму, автономії? Або в Києві думають, що більшість українців зовсім "не наші", вони прословацкие, провенгерские? Закарпаття завжди було цікавою територією, але ніколи там конфліктів між українцями та іншими націями не було", — сказав тоді Ийдярто.

У зв'язку з цим 2 грудня МЗС запросив посла та вручив йому ноту протесту з проведенням відповідної бесіди.

"У ході бесіди було додатково зазначено, що Закон України "Про освіту" не порушує прав українців угорського походження, а навпаки дає їм можливості кращої самореалізації в Україні, що зараз було підтверджено Венеціанською комісією", — йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі повідомляв, що посол Латвії в Україні Юріс Пойканс заявив, що українцям необхідно залучати інвестиції, щоб не тільки є іміджевої та економічної завданням, але також питанням державної безпеки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!