Головна Новини Політика зовнішня політика Суд дозволив заарештувати Жеваго
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд дозволив заарештувати Жеваго

Жеваго підозрюють у причетності до заволодіння 2,5 млрд грн банку "Фінанси та кредит"

3 грудня 2019, 10:07 comments1671
Поділіться публікацією:
Суд дозволив заарештувати Жеваго

Суд ухвалив заарештувати екс-нардепа Костянтина Жеваго. Колишнього політика підозрюють у розтраті майна одного з банків України, пише прес-служба Генпрокуратури.

За інформацією відомства, суддя задовольнив клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою екс-нардепові через регулярні неявки в орган попереднього розслідування. Крім того, Жеваго оголошений в міжнародний розшук, і судом надано дозвіл на його затримання.

У ГПУ зазначили, що постанова суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою є підставою для затримання екс-нардепа Жеваго за межами країни і видачу його компетентним органам України.

Зазначимо, що колишнього народного депутата підозрюють у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

Нагадаємо, 27 вересня в Держбюро розслідувань заявили, що заочно вручили Жеваго підозру у справі про розтрату 2,5 млрд грн банку "Фінанси та кредит". У пресслужбі бізнесмена повідомили, що він не з'явився в ДБР для вручення підозри і допиту, оскільки перебуває на лікуванні за кордоном. Жеваго заперечує будь-які звинувачення. У справі про розтрату 2,5 млрд грн банку фігурує також низка колишніх топ-менеджерів фінустанови.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше глава ДБР Роман Труба повідомив, що Жеваго знаходиться в розшуку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!